ILMAISEN BLOGIN PERUSTAMINEN ON HELPPOA

post thumb
Nettisivut
by Jenna/ on 17 Jan 2022

ILMAISEN BLOGIN PERUSTAMINEN ON HELPPOA

Ilmaisen blogin perustaminen on nykyään erittäin helppoa ja nopeaa. Tarjolla on myös lukuisia erilaisia vaihtoehtoja, joilla kaikilla on omat hyvät puolensa. Valmis blogialusta on erityisen helppo ratkaisu, sillä oikeastaan kaikki paitsi itse tekstien kirjoittaminen on tehty käyttäjän puolesta. Tarjolla on kuitenkin muitakin vaihtoehtoja, kuten vaikka oman sivuston perustaminen ja blogin lisääminen sinne tai videoblogin perustaminen videopalveluun.

ILMAISEN BLOGIN PERUSTAMINEN BLOGIALUSTAN TAI DOMAININ KAUTTA

Valmis blogialusta on sivusto, jonne ihmiset voivat perustaa omat bloginsa. Samalta sivustolta löytyy siis useita blogeja. Oman blogin kirjoittaminen ja esimerkiksi ulkoasun muokkaaminen on niissä erityisen helppoa. Suosittuja blogialustoja on tarjolla useampia ja niitä kannattaa vertailla ennen kuin valitsee itselleen sopivan. Oman blogin voi aloittaa parhaimmillaan jopa minuuteissa näiden alustojen avulla.

Hyvä vaihtoehto on myös hankkia oma domain ilmaiseksi. Se on sopiva vaihtoehto niille, jotka haaveilevat oman nettisivun perustamisesta, mutta haluavat tehdä sen edullisesti. Monet blogisivustot tarjoavat mahdollisuuden hankkia domain eli verkkotunnus, ilmaiseksi tai edullisesti. Blogin voi myös aloittaa ilmaiseksi ja siirtää blogin sisällön myöhemmin maksulliseen palveluun, sillä monet sivustot mahdollistavat sen.

OMA SIVUSTO BLOGIA VARTEN

Valmiin blogialustan sijaan blogin voi perustaa omalle sivustolle. Esimerkiksi monet ammattimaiset bloggarit suosivat WordPressiä. Oma sivusto vaatii kuitenkin ylläpitoa toisin kuin ilmaiset blogialustat. Oma sivusto, kuten WordPress -sivusto voi kuitenkin olla parempi vaihtoehto silloin, kun tähtää tavoitteellisen blogiin ja ehkä jopa blogilla rahan ansaitsemiseen.